Το Μαϊάμι της Ελλάδος: Το Ελληνικό χωριό που κάθε σπίτι έχει τη δική του παραλία

Δερβένι Κορινθίας: Το Δερβένι έχει απόσταση μερικών μέτρων από τη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Πατρών. Πρόκειται για ένα παραθαλάσσιο χωριό, το οποίο έχει διάσπαρτους ντόκους μικρού μεγέθους σε ακτίνα τεσσάρων χιλιομέτρων. Οι συγκεκριμένοι ντόκοι είναι εντυπωσιακοί και έχουν δημιουργήσει ένα μοναδικό σκηνικό στο παραλιακό μέτωπο.

Ο λόγος γίνεται για εκατοντάδες μικρούς κολπίσκους, οι οποίοι έχουν πεντακάθαρα νερά, αλλά και κααγάλανα νερά. Από εκεί και πέρα, το βάθος της θάλασσας με απόσταση λίγων μέτρων από την ακτή ξεπερνά τα εκατό μέτρα βάθος. Επιπλέον, οι κολπίσκοι περιβάλλονται από όμορφες και γραφικές κατοικίες.

Όσον αφορά την καθημερινότητα των κατοίκων δεν είναι πάντοτε «παραμυθένια». Η ευρύτερη περιοχή αντιμετωπίζει προβλήματα υποθαλάσσιων κατολισθήσεων. Από το 2012 και έπειτα από μια πολύ μεγάλη θαλάσσια κατολίσθηση αποκαλύφθηκαν τα θεμέλια από τα περισσότερα σπίτια που βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση από τη θάλασσα.

Στο όλο πρόβλημα προστέθηκαν και οι δυνατοί «Μαΐστροι» άνεμοι, οι οποίοι πλήττουν τον χειμώνα, κυρίως την περιοχή και επιδείνωναν την κατάσταση. Οι πρώτοι έξι τσιμεντένιοι πρόβολοι που βρίσκονται μπροστά στην κεντρική πλατεία του χωριού είναι κρατικό έργο.

Μάλιστα, τοποθετήθηκαν προκειμένου να περιορίσουν την καταστροφή από την υποθαλάσσια κατολίσθηση. Όσον αφορά τους υπόλοιπους αποτελούν πρωτοβουλία των πολιτών. Σκοπός δεν είναι άλλος από το να προφυλάξουν, οι ίδιοι, τις περιουσίες τους.

Δείτε το βίντεο: