Το ΝΑΤΟ «κατέβασε» από το Twitter τα συγχαρητήρια στην Τουρκία για τη Μικρασιατική Καταστροφή

Το στρατηγείο του ΝΑΤΟ, που εδρεύει στη Σμύρνη, κατέβασε από τον λογαριασμό του στο Twitter την συγχαρητήρια ανάρτηση προς την Τουρκία για την «Ημέρα της Νίκης», ημέρα που είναι ταυτισμένη με τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Η ανάρτηση προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ελλάδας, η οποία προχώρησε σε αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Στο διάβημα τονίζεται ότι η ανάρτηση είναι «πέρα από άτοπη είναι και απαράδεκτη».

Tο ΝΑΤΟ με ανάρτησή του στο twitter ευχήθηκε «Ευτυχισμένη Ημέρα Νίκης» λέγοντας πως «Σήμερα είναι η 100η επέτειος από την ανεξαρτησία της Τουρκίας. Συμμετέχουμε με τους Τούρκους συμμάχους μας σε όλο το ΝΑΤΟ και πέραν αυτού για να γιορτάσουμε τη Νίκη τους και την Ημέρα των Τουρκικών Ενόπλων.

νατο, τουρκία, tweet μικρασιατική καταστροφή

Νωρίτερα, το ΥΠΕΞ είχε ανακοινώσει:

«Στη συνέχεια ανάρτησης του Νατοϊκού Στρατηγείου Χερσαίων Δυνάμεων, το οποίο εδρεύει στη Σμύρνη, αναφορικά με την ημέρα τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ προέβη σε αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, τονίζοντας ότι η εν λόγω ανάρτηση πέρα από άτοπη είναι και απαράδεκτη.

Παράλληλα, οι ελληνικές στρατιωτικές αρχές στο ΝΑΤΟ θα προβούν σε ανάλογη παράσταση στο Ανώτατο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ (SHAPE), στο οποίο υπάγεται και το Στρατηγείο των Χερσαίων Δυνάμεων».