Το πρώτο τζιν παντελόνι με αερόσακους για οδηγούς μηχανών – Δείτε πόσο κοστίζει

Η σουηδική εταιρεία Mo’cycle ανακοίνωσε πρόσφατα τα πρώτα στον κόσμο τζιν παντελόνια με αερόσακο που προσφέρουν προστασία από τις συγκρούσεις στο κάτω μέρος του σώματος των μοτοσικλετιστών σε περίπτωση ατυχήματος.

Τα φουσκωτά αξεσουάρ που προστατεύουν τους μοτοσικλετιστές σε περίπτωση ατυχήματος δεν είναι κάτι καινούργιο. Όμως η σουηδική startup Mo’cycle ισχυρίζεται ότι δημιούργησε το πρώτο τζιν με αερόσακο στον κόσμο. Κατασκευασμένο από Armalith, ένα ειδικό ύφασμα που μοιάζει και έχει την αίσθηση του τζιν, αλλά στην πραγματικότητα είναι αδιάβροχο και ανθεκτικό στην τριβή. Οι ενσωματωμένοι αερόσακοι ενεργοποιούνται κατά τη διάρκεια ατυχημάτων για να προστατεύσουν το κάτω μέρος του σώματος του αναβάτη.

«Είναι επαναστατικό να χρησιμοποιείται η τεχνολογία αερόσακων για την προστασία του πρώτου οστού της σπονδυλικής στήλης, επειδή οι τραυματισμοί της σπονδυλικής στήλης είναι αυτοί που παραλύουν τους αναβάτες μοτοσικλετών», υποστηρίζει η Mo’cycle, προσθέτοντας ότι τα ειδικά τζιν της προσφέρουν προστασία και για τους μηρούς, τους γοφούς και το πίσω μέρος του κορμού. Όπως και τα κανονικά παντελόνια μοτοσικλέτας, διαθέτουν επίσης προστατευτικές επιγονατίδες.

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό των τζιν με αερόσακο της Mo’cycle είναι ότι είναι πλήρως επαναχρησιμοποιήσιμα. Ακόμη και αν οι αερόσακοι ανοίξουν, μπορούν να ξεφουσκώσουν και στη συνέχεια να συνδεθούν να επαναγεμίσουν. Οι αερόσακοι πρέπει να συνδεθούν με τη μοτοσικλέτα, έτσι ώστε όταν ο αναβάτης πέσει, να ενεργοποιηθούν αμέσως.

Σε περίπτωση που ανησυχείτε ότι μπορεί να ξεχάσετε να τους αποσυνδέσετε  από τη μοτοσικλέτα και να ενεργοποιήσετε κατά λάθος τους αερόσακους, μην ανησυχείτε. Η Mo’cycle ισχυρίζεται ότι η αποσύνδεση τους απαιτεί δύναμη τουλάχιστον 40 κιλών (88 pounds) για να απελευθερωθεί, πράγμα που σημαίνει ότι μόνο μια πτώση από το όχημα είναι ο μόνος τρόπος για να ενεργοποιηθούν οι αερόσακοι.

Ο ιδρυτής και σχεδιαστής της Mo’cycle, Moses Shahrivar δήλωσε στη Mail Online: «Οι περισσότεροι τραυματισμοί συμβαίνουν στο κάτω μέρος του σώματος έπειτα από ένα σοβαρό ατύχημα με μοτοσικλέτα, οπότε εδώ και 17 χρόνια προσπαθώ να λύσω αυτό το πρόβλημα. Αυτό που έκανε ο αερόσακος για τα αυτοκίνητα πρόκειται να συμβεί σε εμάς τους αναβάτες μοτοσικλετών”.

Ο πρώτος αερόσακος σε τζιν παντελόνι  στον κόσμο θα γίνει εμπορικά διαθέσιμος τις επόμενες ημέρες, με τιμή εκκίνησης τα 499 δολάρια.