Τρίβουν τα χέρια τους οι Γερμανοί: Μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου στα ανοικτά των ελληνικών ακτών!

«Εικάζεται ότι υπάρχουν μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου στα ανοικτά των ελληνικών ακτών. Όχι μόνο θα μπορούσαν να προμηθεύουν τη χώρα με ενέργεια για δεκαετίες, αλλά θα μπορούσαν επίσης να βοηθήσουν την Ευρώπη να αντικαταστήσει το ρωσικό αέριο» γράφει σε ανταποκρισή του από την Αθήνα ο Γκερντ Χέλερ στην εφημερίδα Stuttgarter Nachrichten.

Τι αναφέρει το δημοσίευμα

«Με ταχύτητα 4,5 κόμβων, δηλαδή περίπου οκτώ χιλιομέτρων την ώρα, το Sanco Swift πλέει στη Μεσόγειο, νοτιοδυτικά της Κρήτης. Πλέει για λογαριασμό των εταιρειών Exxon Mobil και Hellenic Energy. Το Sanco Swift συλλέγει δεδομένα που θα παράσχουν πληροφορίες σχετικά με κοιτάσματα φυσικού αερίου κάτω από τον πυθμένα της θάλασσας. Με την αποστολή του πλοίου σημειώνεται νέα κίνηση στις έρευνες για το φυσικό αέριο στα ανοικτά των ελληνικών ακτών.

Παραμελήθηκε για πολύ καιρό για λόγους κλιματικής πολιτικής, αλλά και λόγω της υποτιθέμενης ασφαλούς και απεριόριστης διαθεσιμότητας φθηνών προμηθειών φυσικού αερίου από τη Ρωσία. Τώρα ο πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και η ενεργειακή κρίση υποχρεώνουν σε αλλαγή του τρόπου σκέψης. Η Ελλάδα αναζητά εναλλακτική για το ρωσικό φυσικό αέριο, το οποίο κάλυπτε περίπου το 45% της κατανάλωσης το 2021».