Τρυποκάρυδοι έκρυψαν 317 κιλά βελανίδια μέσα σε τοίχους σπιτιού – Απίστευτες εικόνες

Ένα ζευγάρι στις ΗΠΑ βρέθηκε στα πρόθυρα εγκεφαλικού όταν ένας τεχνικός ελέγχου παρασίτων, σε μια φαινομενικά συνηθισμένη επαγγελματική αποστολή, ανακάλυψε αμέτρητα βελανίδια, κρυμμένα αριστοτεχνικά μέσα στους τοίχους του σπιτιού του στην Καλιφόρνια.

Οι ιδιοκτήτες κάλεσαν τον Nικ Κάστρο, ιδιοκτήτη της επιχείρησης Nick’s Extreme Pest Control, όταν είδαν σκουλήκια να ξετρυπώνουν από τον τοίχο ενός υπνοδωματίου. Τα ζωύφια αποδείχθηκε πως ήταν αλευροσκώληκες, που συγκατοικούσαν παρέα με έναν απίστευτο αριθμό βελανιδιών, που πιστεύεται ότι συγκεντρώθηκαν από ένα ζευγάρι δρυοκολάπτες – οι γνωστοί μας τρυποκάρυδοι.

Αφού άνοιξε μια μικρή τρύπα στον τοίχο, ο Κάστρο είδε τα βελανίδια να ξεχύνονται ορμητικά χωρίς σταματημό.

«Ήταν απίστευτο να τα βλέπεις να ξεχύνονται χωρίς τελειωμό», δήλωσε ο Κάστρο, που υπολογίζει ότι επρόκειτο για 317 κιλά, τα οποία πιθανότατα συλλέχθηκαν τα τελευταία δύο έως πέντε χρόνια.

Οι δρυοκολάπτες συνηθίζεται να αποθηκεύουν βελανίδια στο εξωτερικό των σπιτιών, ωστόσο σπάνια τα βάζουν μέσα. Ο Κάστρο ανακάλυψε ότι τα πουλιά έριξαν τους θησαυρούς τους μέσα στο σπίτι από μια τρύπα στην καμινάδα. Σύντομα, δεκάδες χιλιάδες βελανίδια που συγκεντρώθηκαν από διάφορες κοντινές βελανιδιές γέμισαν τις κοιλότητες των τοίχων, πιθανολογεί ο Κάστρο.

Ο Κάστρο αν και εργάζεται στη βιομηχανία ελέγχου παρασίτων για περισσότερα από 20 χρόνια, δεν έχει βρεθεί ξανά αντιμέτωπος με κάτι τέτοιο. Μάλιστα, χρειάστηκε να δημιουργηθούν κι άλλες τρεις τρύπες στους τοίχους του σπιτιού, προκειμένου να αφαιρεθούν όλα τα βελανίδια, τα οποία έφτασαν τα 6 μέτρα ύψος. Ο Κάστρο και το τριμελές πλήρωμά του πέρασαν μια ολόκληρη μέρα εξάγοντας τους ξηρούς καρπούς από τους τοίχους.

«Γεμίσαμε οκτώ μεγάλες μαύρες σακούλες σκουπιδιών. Ήταν τόσο βαριά που μετά βίας μπορούσαμε να τα κουβαλήσουμε», δήλωσε ο Κάστρο.

Δείτε το βίντεο: