Υπό έρευνα το κόμμα Βελόπουλου μετά τις καταγγελίες για μαύρο χρήμα με εντολή Βουρλιώτη

Στο «μικροσκόπιο» της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος μπαίνει πλέον το κόμμα «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου.

Ο επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης έδωσε εντολή μετά τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της να ερευνηθούν για τυχόν ξέπλυμα μαύρου χρήματος τόσο οι καταγγέλλοντες όσο και οι καταγγελλόμενοι.

Ειδικότερα, η παρέμβαση αυτή του κ. Βουρλιώτη ήρθε μετά τον «εμφύλιο» στο κόμμα του κ. Βελόπουλου και την αποχώρηση των βουλευτών Αντώνη Μυλωνάκη και Αικατερίνης Αλεξοπούλου οι οποίοι και κατήγγειλαν ότι δινόταν στο κόμμα 500 ευρώ το μήνα χωρίς αποδείξεις.

Μάλιστα, σήμερα σε τηλεοπτικές του δηλώσεις ο κ. Μυλωνάκης επανήλθε και προανήγγειλε ότι θα ενημερώσει σχετικά και τις εισαγγελικές αρχές. «Έχω να πω για όλα. Θα πω στον εισαγγελέα να τα ψάξει να τα ελέγξει όλα. Ακούω πολλά. Έχω δώσει 25.000 ευρώ, δηλαδή νταβατζιλίκι;

Πήρε 25.000 ευρώ και θα πει ότι δεν ξέρει τίποτα; Είμαστε 10 άτομα. Και δίνουν όλοι» είπε ο κ. Μυλωνάκης μεταξύ άλλων για να προσθέσει: «Είχαμε συνεννοηθεί ότι θα δίνουμε 500 ευρώ σε ένα κοινό ταμείο. Μίλησα με τον πρόεδρο της Βουλής και ειδοποίησε τους αρχηγούς των κομμάτων. Θέλουμε να μάθουμε πού πήγαν τα λεφτά. ..».

Τέλος, να σημειωθεί πως η εντολή για έναρξη έρευνας κρίθηκε αναγκαία λόγω της σοβαρότητας των καταγγελιών και παρά το γεγονός ότι οι έρευνες της Αρχής έχουν «παγώσει» λόγω των επικείμενων εκλογών της 21ης Μαΐου.