Υπό Τουρκική ‘πολιορκία’ τα Δωδεκάνησα: Σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής στα Ίμια! «Θα κτυπηθούν πολλοί Ελληνικοί στόχοι ταυτοχρόνως αν….» – «Βλάκες Έλληνες θα καταλάβουμε τα νησιά σας πριν κουνηθείτε!»

Σκάφος της της Τουρκικής Ακτοφυλακής παραβίασε τα Ελληνικά χωρικά ύδατα στα Ίμια, παρέμεινε επί αρκετή ώρα παντελώς ανενόχλητο.

Η Αθήνα διαβλέποντας πιθανή κίνηση στην περιοχή του νοτιοανατολικού Αιγαίου εξέδωσε σειρά ΝΟΤΑΜ και ΝΑVTEX ανάμεσα σε Ρόδο, Ρω, Καστελλόριζο, Στρογγύλη και Κάρπαθο από τις 21 Ιουνίου έως τις 7 Σεπτεμβρίου για ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας, θέλοντας να προλάβει αντίστοιχες τουρκικές, αν και το ερώτημα είναι πλέον πώς θα αντιδράσει όταν και οι Τούρκοι κάνουν το ίδιο.

Γιατί, σίγουρα θα το κάνουν…

Στα Ελληνικά Επιτελεία, ανησυχούν ιδιαίτερα από τις αναρτήσεις Ρ.Τ.Ερντογάν την Πέμπτη στο Twitter, όπου ο πρόεδρος της Τουρκίας, με οκτώ συνολικά μηνύματα, σε ένα νήμα στα ελληνικά, αναφέρεται στο Αιγαίο, μιλάει για τη Μεγίστη (Καστελλόριζο), ενώ κάνει λόγο για «καταπίεση της τουρκικής μειονότητας» σε Δυτική Θράκη, Ρόδο και Κω.

Κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν και θυμίζει τον ιστορικό λόγο του Πούτιν λίγο πριν την επέμβαση στην Ουκρανία για την διάσωση των ρωσόφωνων.

Υπάρχει βεβαιότητα ότι η όποια τουρκική κίνηση θα γίνει στα Δωδεκάνησα, όπου η Άγκυρα θεωρεί ότι την ευνοεί το Διεθνές Δίκαιο.

Σύμφωνα με την Αγκυρα, η Ελλάδα -παραβιάζοντας τις σχετικές διατάξεις των Διεθνών Συνθηκών και πιο συγκεκριμένα της Συνθήκης των Παρισίων του 1947- έχει στρατιωτικοποιήσει τα Δωδεκάνησα κάτι που το δέχονται σε ό,τι αφορά την «μη νομιμότητα» παρουσίας ειδικά μονάδων βαρέων όπλων της Εθνοφυλακής και οι ΗΠΑ.

Το ζήτημα ότι η Άγκυρα δεν ήταν συμβαλλόμενο μέρος της Συνθήκης των Παρισίων, καθώς δεν συμμετείχε στον πόλεμο, θεωρούν ότι δεν έχει σημασία, αφού η απόφαση de facto δημιουργεί δεδομένα ασφάλειας στην εδαφική κυριαρχία της Τουρκίας επί της Μικρασιατικής ακτής…

Να σημειώσουμε κάτι: Ότι τα Επιτελεία, δεν θεωρούν ότι τυχόν τουρκική κίνηση θα περιοριστεί σε ένα ή σε δύο μικρονήσια. Θεωρούν ότι θα πρόκειται για μία μεγάλη ενέργεια σχεδόν σε όλο το μήκος του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων, με προσβολή ακόμα και της Σκύρου. «Έχουν πλέον την δυνατότητα μέσω των εκατοντάδων μαχητικών UAV και θα την αξιοποιήσουν» ανέφερε χαρακτηριστικά επιτελής του ΓΕΕΘΑ.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Ακάρ σύμφωνα με πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Turkiye, είπε: «Το τζίνι βγήκε από το μπουκάλι. Η δυνατότητα της Τουρκίας ξεπερνάει το ανάστημα της Ελλαδας».

«Βλάκες Έλληνες θα καταλάβουμε τα νησιά σας πριν κουνηθείτε»

Nέες απειλές εξαπολύει η Άγκυρα μέσω ενός εκ των βασικών στρατιωτικών συμβούλων του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ. Ερντογάν, του Mesut Hakki Casin, ο οποίος λέει χαρακτηριστικά «Θα χτυπήσουμε Ελληνικά νησιά προτού προλάβετε να κουνηθείτε και το να κρυφτείτε κάτω από τις φούστες των Αμερικανών δεν θα σας βοηθήσει καθόλου».

Τις νέες παρανοϊκές απειλές αποκάλυψε ο Τούρκος δημοσιογράφος Abdullah Bozkurt ο οποίος επικρίνει τον Ρ.Τ. Ερντογάν καθώς ήταν διευθυντής της γκιουλενικής εφημερίδας Zaman και έχει αυτοεξοριστεί στην Σουηδία.

«Δεν χρειάζεται να τους χτυπήσουμε με ελικόπτερα, αλλά με πυραύλους από τις Τουρκικές βάσεις στα παράλια.

Ας πούμε πως η Τουρκία ξεκινάει μία επίθεση, και ξεκινά ο πόλεμος, και αντιμετωπίζουμε Αμερικανούς στρατιώτες. Οι Έλληνες πιστεύουν πως μπορούν να κρυφτούν πίσω από τους Αμερικάνους. Το κάνατε και στον Α’ΠΠ όταν κρυφτήκατε πίσω από τους Εγγλέζους.

Οι Έλληνες πιλότοι θα πετάξουν μαζί με τους Αμερικάνους πιλότους. Πίσω από τους Αμερικανούς, οι Έλληνες θα ζητούν προστασία. Θα μας προκαλούν όντας κρυμμένοι πίσω από τους Αμερικανούς.

Βλάκες Έλληνες, έχουμε και άλλα όπλα. Πριν καν κουνηθείτε θα έχουμε χτυπήσει και θα έχουμε καταλάβει αυτά τα νησιά. Αν ξεκινήσει πόλεμος, οι Έλληνες θα χάσουν πολλά», δήλωσε μεταξύ άλλων.