Φαντασιώσεις των τουρκικών εφημερίδων: ΗΠΑ και Γερμανία γέμισαν με όπλα 23 ελληνικά νησιά!!!

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, που πιάστηκαν στα πράσα από τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη να μεταφέρουν όπλα σε αποστρατικοποιημένα νησιά του Αιγαίου, έχουν μετατρέψει και τα 23 αυτά νησιά σε οπλοστάσια.

Τα παραπάνω ισχυρίζεται δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Yeni Akit.

Αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

Υπάρχουν δεκάδες όπλα αμερικανικής κατασκευής στα νησιά, από τανκς μέχρι οβίδες, από όλμους μέχρι αντιαεροπορικά πυροβόλα. Τζιπ τύπου Hummer με αντιαεροπορικά πυροβόλα σταθμεύουν στην Ικαρία, μαχητικά αεροσκάφη F-16 και αντιαρματικά πυροβόλα Tow στη Λήμνο, άρματα μάχης M-48 στη Ρόδο και ολμοβόλα στη Χίο.

Υπάρχουν πολλές φωτογραφίες Ελλήνων διοικητών μπροστά από όπλα Tow στη Λήμνο. Στο στρατιωτικό αεροδρόμιο που κατασκευάστηκε στο νησί αυτό βρίσκονται αμερικανικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη F-16 που ανήκουν στην ελληνική 130η Μοίρα.

Η ανάπτυξη των αεροπλάνων εδώ αναφέρθηκε με τυμπανοκρουσίες από τα ελληνικά ΜΜΕ. Τα αμερικανικά άρματα μάχης M-48 χρησιμοποιούνται από τις μηχανοκίνητες μονάδες που αναπτύσσονται στα νησιά με τις κάννες στραμμένες προς την Τουρκία.

Τα επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι είναι ένα ακόμη όπλο κατασκευής ΗΠΑ που σταθμεύει σε νησιά με αποστρατικοποιημένο καθεστώς. Τυφέκια πεζικού M-16, όλμοι 81 χιλιοστών, οβίδες 105 χιλιοστών, αυτοκινούμενα οβιδοβόλα, τα οποία βρίσκονται σχεδόν σε καθένα από τα νησιά αυτά, προέρχονται από το υλικό που παρέχουν οι ΗΠΑ στον Ελληνικό Στρατό.

Μετά τις ΗΠΑ, η Γερμανία είναι η δεύτερη χώρα που έχει συμβάλει τα μέγιστα στον εξοπλισμό των νησιών. Τα περισσότερα από τα στρατιωτικά οχήματα που χρησιμοποιούν τα ελληνικά στρατεύματα σε νησιά με καθεστώς αποστρατικοποίησης είναι γερμανικής κατασκευής.

Επιπλέον, γερμανικής κατασκευής αντιαεροπορικά πυροβόλα Rheinmetall MK 20 είναι επίσης μεταξύ των όπλων που χρησιμοποιούνται στα νησιά. Εκατοντάδες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια ασκήσεων, στις οποίες συμμετείχαν και Έλληνες διοικητές, τεκμηριώνουν ξεκάθαρα την παρουσία αμερικανικών και γερμανικών όπλων στα νησιά.