Φράχτης στον Έβρο: Ποια είναι τα νέα τεχνικά χαρακτηριστικά του

Στους επόμενους δέκα μήνες αναμένεται να είναι έτοιμη η επέκταση του φράχτη στον Έβρο με το κόστος να φτάνει περίπου τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά η περιοχή όπου θα επεκταθεί ο φράχτης ξεκινά από τους Ψαθάδες Διδυμοτείχου και εκτείνεται ως την Κορνοφωλιά Σουφλίου, σε έκταση 35 χιλιομέτρων.

Η ΕΡΤ έκανε αναφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά του φράχτη. Συγκεκριμένα θα υπάρχει ένα νέο τεχνητό εμπόδιο ύψους 5 μέτρων που θα είναι πακτωμένο στο έδαφος σε βάθος 6 μέτρων. Θα κατασκευαστούν 7 αντιβαλιστικά παρατηρητήρια με θωρακισμένες καμπίνες. Εχει αποφασιστεί επίσης η αναβάθμιση των υπάρχοντων 4 φυλακίων και 4 παρατηρητηρίων του Στρατού, η διαμόρφωση οδών επιτήρησης και συντήρησης των εμποδίων, η κατασκευή θυροφραγμάτων, η κατασκευή νέου κτιρίου 300 τ.μ για τον εξοπλισμό φύλαξης συνόρων και η επισκευή υφιστάμενων κτιριακών υποδομών.

Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισφράγισε την επέκταση του φράχτη, χαρακτηρίζοντάς την εθνική αναγκαιότητα. «Η επέκταση του φράχτη θα γίνει ακόμα και με εθνικούς πόρους σε πείσμα όσων αντιδρούν. Η κατασκευή αποτελεί εθνική επιταγή αλλά και λαμπρό παράδειγμα του κράτους που θέλουμε», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επετέθη στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η στάση του συνιστά εθνική εξαίρεση, από τον Πόρο Φερών Έβρου, στην ομιλία του στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης επέκτασης του φράχτη στα σύνορα του Έβρου.