Ψυχίατρος Σούρας για Πισπιρίγκου: «Δεν υπάρχει ψυχιατρική νόσος – Δεν είναι άρρωστη, είναι γεμάτη μίσος»

Για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, αυτή των των θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα και τη δολοφονία ενός εξ αυτών από τη μητέρα του, καθώς και την ψυχοσύνθεση της μητέρας τους που κρατείται στη ΓΑΔΑ, Ρούλας Πισπιρίγκου μίλησε στην εκπομπή “Ώρα Ελλάδος” του OPEN TV o ψυχίατρος, Δημήτρης Σούρας.

“Είναι μια ιστορία που ξεπερνά την πραγματικότητα”, είπε ο ίδιος, εξηγώντας πως οι άνθρωποι που διαπράττουν τέτοια εγκλήματα συνήθως ζητούν ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για να υπάρχει ένα χαρτί που να αποδεικνύει πως είναι σχιζοφρενείς.

Ο κ. Σούρας εξήγησε πως ο τρόπος που εκείνη μιλούσε τόσο καιρό, οι συχνές εμφανίσεις της σε δημοσιογράφους και οι συνεχείς παρεμβάσεις δείχνουν πως δεν υπάρχει ψυχιατρική νόσος.

“Κρατήστε το αυτό. Θα φανεί πολύ χρήσιμο στην πορεία. Θα βγάλετε τη διάγνωση μόνοι σας, αν συγκρίνετε την υπόθεση με άλλες του παρελθόντος”, σημείωσε.

Ο κ. Σούρας μίλησε και στην ιστοσελίδα cnn.gr, οπου μεταξύ άλλων τόνισε:

“Αυτοί οι άνθρωποι με τέτοια συμπεριφορά πάσχουν από αντικοινωνική ή ψυχοπαθητική διαταραχή της προσωπικότητας. Είναι η χειρότερη προσωπικότητα που υπάρχει. Πρόκειται για μία προσωπικότητα η οποία πλάθεται από τα χρόνια της εφηβείας και είναι παραβατική, γεμάτη μίσος”.

“Μία προσωπικότητα βουτηγμένη στη βία, που δεν έχει συναισθήματα ή ψυχικές ενοχές. Είναι ο ήρωας του κακού. Αυτή η προσωπικότητα είναι ο εν δυνάμει δολοφόνος και στη συνέχεια ο κανονικός δολοφόνος. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι άρρωστοι”, εξηγεί ο δρ. Σούρας.