13 “μυστικά” από κορυφαίους σύμβουλους γάμου που θα κάνουν την σχέση σας να κρατήσει για πάντα

Έρευνες δείχνουν ότι απλές συνήθειες όπως να μένετε σε επικοινωνία μέσα στην μέρα και να πηγαίνετε για ύπνο ταυτόχρονα μπορούν να βοηθήσουν την σχέση σας να ανθίσει. Αν και αυτό φαίνεται προφανές, πολλοί σύμβουλοι και ψυχολόγοι μας λένε πόσο σημαντικές είναι αυτές οι μικρές ενέργειες για τη δημιουργία σύνδεσης και εμπιστοσύνης. Βρείτε έναν τρόπο που να λειτουργήσει θετικά η δυναμική της σχέση σας και αρχίστε να αποκτάτε αυτές τις συνήθειες.

Για να σας βοηθήσουμε σε αυτό, μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συμβουλές από τους ειδικούς, για να διασφαλίσετε την παντοτινή ευτυχία που ψάχνετε.

1. Αποκτήστε ελεύθερη και ανοιχτή επικοινωνία.

Αυτό συμβαίνει επειδή η επικοινωνία θεωρείται από τους ειδικούς το βασικό θεμέλιο σε μια σχέση. Επιτρέπει στον σύντροφό σας να κατανοήσει όλους τους φόβους, τις ελπίδες και τα πιστεύω σας και σας δίνει την ευκαιρία να πείτε ο ένας στον άλλο ότι δεν συμφωνείτε με κάτι. Η επικοινωνία δεν αφορά μόνο την ομιλία, αλλά και την ενεργή ακρόαση του συντρόφου σας χωρίς να αποσπάται η προσοχή σας (όπως για παράδειγμα από το τηλέφωνό σας).

2. Καλλιεργήστε κοινά ενδιαφέροντα.

Φαίνεται ότι η ανταλλαγή απόψεων σε θέματα και παρόμοιες δραστηριοτήτες  είναι μια πετυχημένη συνταγή για μια ουσιαστική σχέση. Σύμφωνα με έρευνες, όλες οι αγχολυτικές δραστηριότητες που φέρνουν ένα ζευγάρι πιο κοντά σχετίζονται με πιο ευτυχισμένες σχέσεις, . Αυτό εξαρτάται από το πόσο αφοσιωμένοι είναι και οι δύο στη δραστηριότητα, καθώς έτσι η σχέση γίνεται πιο ισχυρή και υγιής.

3. Μείνετε σε επαφή όλη την ημέρα.

Αν στείλετε μήνυμα στο σύντροφό σας ένα κομπλιμέντο, μια αστεία φωτογραφία που σας έκανε να γελάσετε ή απλά ένα θετικό σχόλιο μπορεί να δημιουργήσετε μια αίσθηση οικειότητας. Κάτι τόσο απλό δίνει στον σύντροφό σας την αίσθηση ότι τον σκέφτεστε και έτσι μπορεί να ενισχυθεί η μεταξύ σας σύνδεση, καθώς επίσης αυτή η απλή κίνηση μπορεί να βοηθήσει το ζευγάρι να αισθάνεται πιο ικανοποιημένο από τη σχέση τους.

Φαίνεται επίσης ότι η ανταπόκριση είναι ένα κρίσιμο μέρος κάθε στενής σχέσης, πράγμα που σημαίνει ότι η απάντηση και η αναγνώριση των μηνυμάτων από τον σύντροφό σας είναι σημαντική.

4. Δώστε προσοχή στα μικρά πράγματα.

Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι πρέπει να αρχίσετε να παρατηρείτε τις διακριτικές ερωτήσεις και ανάγκες του συντρόφου σας, τις οποίες δεν είχατε καταλάβει ώς τώρα. Αυτές είναι γνωστές ως “καλέσματα”, διακριτικά μηνύματα που δίνει ο σύντροφός σας για προσοχή, όπως όταν κλείνει το ένα μάτι του σε μια ανοιχτή ερώτηση. Το να τις αφήσετε απαρατήρητες μπορεί να οδηγήσει σε δυσαρέσκεια, καθώς μπορεί να αισθάνεται ότι οι ανάγκες του δεν ικανοποιούνται όταν τις επικοινωνεί.

5. Κάνετε δουλειές μαζί.


Σήμερα φαίνεται ότι οι δουλειές του σπιτιού μοιράζονται από το ζευγάρι περισσότερο από ό, τι πριν από μερικές δεκαετίες, καθώς οι άντρες είναι πιο πιθανό να βοηθήσουν στο σπίτι. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η έρευνα διαπίστωσε ότι τα ζευγάρια είναι πιο ευτυχισμένα όταν μοιράζονται τις δουλειές του σπιτιού, ειδικά το πλύσιμο των πιάτων. Φαίνεται πραγματικά ότι το να μοιράζεσαι καθημερινές δουλειές είναι το κλειδί για έναν ευτυχισμένο γάμο.

6. Κάντε κομπλιμέντα ο ένας στον άλλον.

Η έκφραση ευγνωμοσύνης και εκτίμησης που έχει ο ένας για τον άλλον είναι ένα σημαντικό θεμέλιο της σχέσης. Αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε από το να τους πείτε πόσο εκπληκτικοί είναι, να κάνετε ένα κομπλιμέντο για την εμφάνιση και τα ρούχα τους, να τους πείτε πόσο τους εκτιμάτε. Μελέτες έχουν δείξει ότι αυτό μπορεί να βοηθήσει τα άτομα που έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση, και συγχρόνως να βελτιώσει τη σχέση.

7. Γελάστε μαζί.

Όλοι γνωρίζουμε ότι το γέλιο μπορεί είναι μια κόλα που φέρνει μαγικά το ζευγάρι πιο κοντά. Στην πραγματικότητα, έχει διαπιστωθεί ότι όταν δυο σύντροφοι γελάνε μαζί έρχονται πιο κοντά καθώς αισθάνονται ότι βλέπουν τον κόσμο με τον ίδιο τρόπο. Φαίνεται ότι το γέλιο ενισχύει επίσης τη σχέση.

8. Δείξτε την εκτίμησή σας.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δείξετε την ευγνωμοσύνη και την εκτίμησή σας για τον σύντροφό σας, και είναι όλοι αποτελεσματικοί. Η έρευνα έχει δείξει ότι το εκπληκτικό πράγμα για την ευγνωμοσύνη είναι ότι όσο περισσότερο αισθάνεστε ότι σας εκτιμά, τόσο περισσότερο εκτιμάτε τον σύντροφό σας. Η ευγνωμοσύνη συνδέθηκε επίσης με πιο αφοσιωμένες και μακροχρόνιες σχέσεις, γεγονός που υποδηλώνει ότι αποτελεί μεγάλο μέρος μιας ευτυχισμένης σχέσης.

9. Λύστε τα θέματά σας την ίδια μέρα.

Η αγάπη δεν είναι πάντα παραδεισένια, και όταν υπάρχουν διαφωνίες, είναι σημαντικό να τις αντιμετωπίζουμε με υγιή τρόπο. Ένας αποτελεσματικός τρόπος είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε συζητήσει και ότι έχετε λύσει το ζήτημα  την ίδια ημέρα, όποτε αυτό είναι δυνατό . Στην πραγματικότητα, έχει διαπιστωθεί ότι είναι πιο δύσκολο να απαλλαγούμε από την αρνητικότητα μετά από έναν βραδινό ύπνο, οπότε είναι προτιμότερο να μην το αφήσουμε το θέμα άλυτο ενώ οι μέρες περνούν.

10. Βρείτε χρόνο για να πείτε γεια και αντίο.

Μόνο λίγα δευτερόλεπτα είναι το μόνο που χρειάζεστε για να δείξετε στον σύντροφό σας πόσο σημαντικός είναι. Παρόλο που μπορεί να μοιάζει με μικρή λεπτομέρεια, ενισχύει σε μεγάλο βαθμό τη σχέση σας δείχνοντάς του ότι σας έλειψε και ότι είστε ενθουσιασμένοι που θα τον ξαναβλέπετε, ακόμα κι αν έχει εξαντληθεί.

Στην πραγματικότητα, αρκετοί σύμβουλοι ζευγαριών μιλούν για τη σημασία του να χαιρετούν και να αποχαιρετούν ο ένας στο να αποφευχθεί μια τυχόν δυσαρέσκεια που μπορεί να δημιουργηθεί μεταξύ τους. Μπορεί να επανασυνδέσει το ζευγάρι μετά από μια εξαντλητική μέρα στην δουλειά και δείχνει ότι ενδιαφέρετε ο ένας για τον άλλον.

11. Πείτε σ ‘αγαπώ.

Το να συμπεριλαμβάνετε αυτές τις 2 λέξεις στις καθημερινές σας συνομιλίες μπορεί να υπενθυμίζει στον σύντροφό σας πόσο σας ενδιαφέρει. Μπορείτε επίσης να τους λέτε πόσο τους αγαπάτε καθημερινά χωρίς να χρησιμοποιείτε λέξεις. Μπορείτε να τους βοηθήσετε να πετύχουν κάτι που θέλουν πολύ ή κάτι που είναι σημαντικό για εκείνους, ίσως κάνοντας κάτι πολύ απλό όπως να αφήνετε την κουζίνα καθαρή και τακτοποιημένη.

12. Κάντε εκπλήξεις ο ένας για τον άλλον.

Σύμφωνα με έρευνες, τα ζευγάρια είναι πιο ευτυχισμένα όταν κάνουν μικρές πράξεις καλοσύνης και δείχνουν σεβασμό και αγάπη μεταξύ τους. Αυτό δίνει επίσης το πλεονέκτημα να διατηρήσει τον γάμο ή τη σχέση ζωντανή και αυθόρμητη, αντί να ρουτινιάσει. Αυτό μπορεί να είναι κάτι απλό όπως το να αγοράσετε το αγαπημένο του σνακ ή να μαγειρέψετε το αγαπημένο του γεύμα. Αυτές οι στοχαστικές πράξεις μπορούν πραγματικά να σας φέρουν πιο κοντά.

13. Πάτε για ύπνο την ίδια ώρα.

Η έρευνα μας δείχνει ότι αυτό είναι μέρος της μυστικής συνταγής για μια ευτυχισμένη σχέση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μπορεί να σας κάνει να έχετε και οι δύο στην ίδια καθημερινή ρουτίνα και να σας δώνει αδιάσπαστο κοινό χρόνο για να εστιάσετε ο ένας στον άλλο.

Εκτός από το να κοιμάστε μαζί, έχει διαπιστωθεί ότι τα ζευγάρια που κοιμούνται καλά είναι πιο ευτυχισμένα. Η βραδινή συζήτηση έχει επίσης αποδειχθεί πολύ σημαντική για να διατηρηθεί μιας σχέση ευτυχισμένη και υγιής.