56χρονη μητέρα έμεινε έγκυος στο μωρό του γιου της! Η απίστευτη ιστορία της οικογένειας


Η Nάνσι Χολ, μια 56χρονη μητέρα από τη Γιούτα, αποφάσισε να γίνει παρένθετη μητέρα για τον γιο της, Τζεφ, 32 ετών, και την 30χρονη σύζυγό του, Κάμπρια, αφού η νύφη της έκανε υστερεκτομή, που σημαίνει ότι δεν μπορούσε να κυοφορήσει άλλα παιδιά.

Το ζευγάρι είχε υποβληθεί σε θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης επί 6 χρόνια και κατάφερε να αποκτήσει δίδυμα, τη Βέρα και τη Άννα, που τώρα είναι τριών ετών. Στη συνέχεια κατάφεραν με την ίδια και πάλι διαδικασία να αποκτήσουν και πάλι δίδυμα, τον Ντίζαλ και τον Λούκα, που τώρα είναι 11 μηνών. Η γέννα όμως ήταν πολύ δύσκολη και οι γιατροί αναγκάσθηκαν να κάνουν στην Κάμπρια υστερεκτομή. Το ζευγάρι ήθελε ν΄αποκτήσει μεγάλη οικογένεια και γι΄αυτό είχαν ήδη καταψύξει 7 ακόμη γονιμοποιημένα ωάρια, τα οποία ήλπιζαν να μπορέσουν να εμφυτεύσουν σε παρένθετη μητέρα.

Η Νάνσι, γνωρίζοντας πόσο πολύ ήθελε ο γιος της μια μεγάλη οικογένεια, προσφέρθηκε να γίνει εκείνη η παρένθετη μητέρα του ζευγαριού, χωρίς να σκεφτεί αν αυτό θα ήταν δυνατό λόγω της ηλικίας της. Όπως είπε η ίδια: «Το είπα στον γιο μου, και εκείνος δάκρυσε και σοκαρίστηκε. Δεν το είχα πει καν στον άντρα μου εκείνη τη στιγμή, αλλά ήταν πραγματικά υποστηρικτικός». Όμως, παρά την προσφορά της, κανείς από την οικογένεια δεν πίστευε ότι αυτό θα ήταν δυνατό λόγω της ηλικίας της.

Αλλά προς έκπληξη όλων οι γιατροί είπαν ότι ήταν απόλυτα υγιής και μπορούσε να κυοφορήσει και να γεννήσει, έχοντας η ίδια αποκτήσει πέντε υγιή παιδιά. Αφού έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις διαπιστώθηκε πως ήταν βιώσιμος φορέας, αλλά ότι επίσης έπρεπε να δράσουν γρήγορα πριν μπει στην εμμηνόπαυση. «Άφησα την επιλογή στον Τζεφ και την Κάμπρια», είπε η Νάνσι. «Μόλις είχαν αποκτήσει τα δίδυμα τους, οπότε ίσως ήταν πολύ γρήγορα για να έχουν κι άλλο μωρό. Εκείνοι αποφάσισαν να προχωρήσουμε.

«Ένα μεγάλο άλμα πίστης»

Η διαδικασία εμφύτευσης έγινε με επιτυχία, η εγκυμοσύνη εξελίχθηκε ομαλά και το μωρό αναμένεται να γεννηθεί τον Νοέμβριο, με τη Νάνσι να λέει ότι «ανυπομονεί να γεννήσει». Συμπληρώνει: «Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα ήμουν έγκυος στα 56 μου ή ότι αυτό θα ήταν δυνατό, αλλά είναι το πιο όμορφο πράγμα. Η εγκυμοσύνη έμοιαζε πολύ με την εγκυμοσύνη στον γιό μου, αλλά είχα λίγο περισσότερη ναυτία. Νιώθω πολύ δυνατή κυοφορώντας την κόρη του γιου μου».

Η Νάνσι ξεκίνησε τη θεραπεία με ορμόνες τον Ιανουάριο του 2022, κάνοντας ενέσεις στον εαυτό της κάθε μέρα για 12 εβδομάδες με τη βοήθεια του συζύγου της και πατέρα του Τζεφ, Τζέισον, 59 ετών. Το γονιμοποιημένο ωάριο στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη μήτρα της ένα μήνα αργότερα. Και ήταν όλοι ενθουσιασμένοι μα και ανήσυχοι, όταν τα αποτελέσματα έδειξαν πως ήταν έγκυος. «Ήταν λίγο τρομακτικό», σχολίασε η Νάνσι «καθώς είχαν περάσει 26 χρόνια από τότε που είχα κυοφορήσει ένα μωρό».

Η Νάνσι είπε ότι η εγκυμοσύνη ήταν παρόμοια με τις άλλες της, μόνο που είχε λίγο περισσότερες αδιαθεσίες. Ενώ τα άλλα παιδιά της αρχικά φοβόνταν γι ‘αυτήν, τώρα έχουν συνηθίσει στην ιδέα. Και πρόσθεσε: «Όλο αυτό ήταν ένα μεγάλο άλμα πίστης. Δεν το είχα σχεδιάσει ποτέ, αλλά είμαι τόσο χαρούμενη που επέλεξα να φέρω στον κόσμο το μωρό του γιου μου».

Δέος μπροστά στο μεγαλείο της μητέρας/γιαγιάς

Η Κάμπρια πήγαινε σε κάθε ραντεβού στον γυναικολόγο μαζί με τη Νάνσι και τον Μάιο του 2022 έμαθαν ότι περίμεναν κοριτσάκι. Μιλώντας με συγκίνηση λέει: «Θυσιάζει τόσα πολλά για εμάς, την οικογένειά μας και εμείς νιώθουμε τόσο ευγνώμονες. Ήταν τόσο θαυμαστό και όμορφο να βλέπεις τη Νάνσι να κουβαλάει το κοριτσάκι μας. Ήταν εκπληκτική και γεμάτη με τόσο πολύ φως και χάρη. Λένε ότι η εγκυμοσύνη χαρίζει μια λάμψη, αλλά η λάμψη της Νάνσι είναι σαν ένας ολόκληρος φάρος στο σκοτάδι». Πρόσθεσε ότι επικοινωνεί «συνεχώς» με τη Νάνσι και μοιράζονται όλες τις στιγμές, από τις αστείες μέχρι τις γεμάτες φόβο και άγχος. «Προσπαθώ να της φτιάχνω τα αγαπημένα της φαγητά, την παρακαλούμε να της κάνουμε μασάζ στα πόδια και εκμεταλλευόμαστε κάθε ευκαιρία για να δείξουμε την αγάπη και την ευγνωμοσύνη μας για αυτό το θαύμα που κάνει για εμάς.Ανυπομονούμε να γνωρίσουμε την κόρη μας».

Ο γιος της Νάνσι, Τζεφ, επιστήμονας υπολογιστών, είπε: «Νοιώθω ευγνώμων που έχω μια τόσο ανιδιοτελή και στοργική μαμά, πρόθυμη να κάνει τέτοιου είδους θυσίες για την οικογένειά μου. Έχοντας βιώσει πάνω από έξι χρόνια θεραπειών υπογονιμότητας, ήξερα πόσο περίπλοκη μπορεί να είναι η διαδικασία και αμφέβαλλα ότι ήταν δυνατόν να φέρει στον κόσμο ένα μωρό για εμάς αλλά συγκινήθηκα πολύ που προσφέρθηκε. Όλο αυτό το ταξίδι με έχει γεμίσει δέος. Αισθάνομαι δέος για τη μαμά μου – η καλοσύνη, η αγάπη, η δύναμή της, η στάση, η σοφία και η αφοσίωσή της μέσω αυτής της εμπειρίας ήταν ένα πραγματικό μεγαλείο, του οποίου είμαστε μάρτυρες».

Ο Τζεφ πρόσθεσε: «Το να είμαι μπαμπάς ήταν πάντα το όνειρό μου, λατρεύω κάθε παιδί μου και παίρνω τον ρόλο και την ευθύνη μου ως μπαμπάς τους πολύ σοβαρά. Η ευκαιρία να γίνω ο μπαμπάς ενός ακόμη όμορφου κοριτσιού είναι το μεγαλύτερο δώρο και ευλογία που θα μπορούσα να έχω. Δεν υπάρχει καμία ανταπόδοση για κάτι τέτοιο – το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ακολουθήσω το παράδειγμα που μου έδωσαν οι γονείς μου και να προσπαθήσω να δώσω το ίδιο επίπεδο αγάπης και αφοσίωσης στη δική μου οικογένεια και στους άλλους».