6 εμπειρίες που αξίζει να ζήσετε στην Κολωνία

Στη Γερμανία, σε κοντινή απόσταση τόσο από το Βέλγιο όσο και από την Ολλανδία, η Κολωνία είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Ρήνου. Φημίζεται για τις πολιτιστικές δυνατότητες που προσφέρει, αφού είναι η έδρα περισσότερων από 30 μουσείων και γκαλερί. Η πόλη διαθέτει επίσης πολλά γοτθικά κτίρια, έχει μια πολύ ζωντανή νυχτερινή ζωή και καλές επιλογές για φαγητό.

Καθεδρικός Ναός

Ο Καθεδρικός Ναός της Κολωνίας είναι ένας από τους πιο επιβλητικούς ναούς της Ευρώπης και αξίζει να νιώσετε δέος, στεκόμενοι μπροστά του. Δεν είναι τυχαίο ότι είναι ένα από τα κορυφαία μνημεία της Γερμανίας σε επισκεψιμότητα, αφού περίπου 20.000 άνθρωποι επισκέπτονται τον ναό κάθε μέρα. Ξεκίνησε να χτίζεται το 1248 αλλά πήρε την τελική του μορφή τη δεκαετία του 1840. Αποτελεί μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και είναι ένα εξαιρετικό δείγμα της γοτθικής αρχιτεκτονικής. Έχει ύψος 157 μέτρα και μπορείτε να τον επισκεφθείτε από Δευτέρα έως Σάββατο από τις 10:00 ως τις 17:00 και τις Κυριακές από τις 13:00 ως τις 16:00.

Info: Domkloster 4, Κολωνία

Μουσείο Σοκολάτας

Αν είστε λάτρης της σοκολάτας, αυτός είναι ο παράδεισός σας. Στο Μουσείο Σοκολάτας θα δείτε όλη τη διαδικασία παραγωγής σοκολάτας, ξεκινώντας από το θερμοκήπιο και από ένα μεγάλο δέντρο κακάο. Μέσα από σακιά με κόκκους κακάο, θα περάσετε στο δωμάτιο όπου αναπαρίσταται το εμπόριο και οι δρόμοι που ακολουθούν οι κόκκοι. Σειρά έχει το μίνι εργοστάσιο όπου το κακάο ψήνεται, συνθλίβεται και αλέθεται. Το εργοστάσιο είναι πραγματικό και περίπου 400 κιλά σοκολάτας παράγονται καθημερινά.

Η περιήγηση τελειώνει με ένα εντυπωσιακό συντριβάνι σοκολάτας και με διάφορα εργαστήρια που παράγονται γλυκά σε διάφορες μορφές με βάση το κακάο. Φυσικά το Μουσείο Σοκολάτας διαθέτει και πωλητήριο με σοκολάτες. Το μουσείο βρίσκεται δίπλα στον Ρήνο και θα έχετε και ωραία θέα στο ποτάμι.

Info: Am Schokoladenmuseum 1a, Κολωνία, ανοιχτά καθημερινά εκτός Δευτέρας από τις 10:00 ως τις 18:00, είσοδος 13,50 ευρώ τις καθημερινές, 14,50 ευρώ τα Σαββατοκύριακα.

Η πόλη από ψηλά

Μια θέα που κόβει την ανάσα θα αντικρίσετε από την κορυφή του «KölnTriangle», ενός κτιρίου ύψους 132 μέτρων. Από εδώ θα δείτε και από μια άλλη γωνία τον Καθεδρικό Ναό της πόλης αλλά και όλη την αστική έκταση και τον ποταμό Ρήνο.

Info: Ottoplatz 1, Κολωνία, ανοιχτά καθημερινά από τις 11:00 ως τις 20:00, είσοδος 5 ευρώ.

Hohenzollern Bridge

Χτίστηκε στις αρχές του αιώνα, μεταξύ των ετών 1907-1911 και ήταν η μοναδική γέφυρα στην Κολωνία που δεν καταστράφηκε από τους βομβαρδισμούς κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Περισσότερα από 1.200 τρένα περνούν πάνω στη γέφυρα καθημερινά, ενώ διαθέτει και πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο. Η εντυπωσιακή γέφυρα πάνω από το ποτάμι του Ρήνου φημίζεται και για κάτι ακόμα: εδώ δένουν τον έρωτά τους ζευγάρια με λουκέτα και πετάνε το κλειδί στο ποτάμι, για να μην μπορεί κανείς να τα χωρίσει. Θα δείτε λοιπόν και εκατομμύρια πολύχρωμα λουκέτα κατά μήκος της Hohenzollern Bridge.

Στην μπυραρία

Για μια αυθεντική γερμανική εμπειρία, αναζητήστε το «Peter Brauhaus» που σερβίρει τη δική του μπύρα μαζί με παραδοσιακά γερμανικά πιάτα, λουκάνικα, σνίτσελ και άλλα.

Ιδιαίτερες γεύσεις

Αν αναζητάτε μια ιδιαίτερη γευστική εμπειρία, κλείστε τραπέζι στο εστιατόριο «Ox & Klee» στο οποίο ο οδηγός Michelin έχει δώσει δύο αστέρια. Δε θα βρείτε κατάλογο στο τραπέζι σας, το εστιατόριο σερβίρει set μενού των 10 ή 15 «πράξεων» όπως τα ονομάζει και το κάθε πιάτο αποτελεί έκπληξη για τους επισκέπτες.

Info: Im Zollhafen 18, Κολωνία, για κρατήσεις μπείτε στην ιστοσελίδα http://www.oxundklee.de.